Dana 13.4.2011. (15,30-17,00) na Odjelu za ekonomiju i turizam “dr. Mijo Mirković” u Puli održano je predavanje dr.sc. Dražena Šimleše o ekološkom otisku. Predavanju je prisustvovalo 70-ak studenata, knjižničara, novinara i ostalih. Šimlešu su nakon Pule ugostile i Gradska knjižnica Umag 12. svibnja te  Gradska knjižnica Pazin 25. svibnja.  

Ekološki otisak – zemlja i voda potrebna da se održi životni stil određene populacije uz korištenje prevladavajuće tehnologije.

Vlastiti ekološki otisak možete izračunati na www.myfootprint.org.

Dražen Šimleša. Rođen 1976. godine u Bjelovaru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao, magistrirao i doktorirao na Odsjeku za sociologiju. Zaposlen je kao viši asistent na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu. Područje rada je globalizacija i održivi razvoj. Do sada objavio pet knjiga i više znanstvenih radova. Predaje kolegij Globalizacija na Mirovnim studijima, te Globalno društvo i održivi razvoj na Hrvatskim studijima. Aktivan na civilnoj sceni i trenutno volontira kao tajnik udruge Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) te dopredsjednik saveza udruga Mreže ekosela Balkana (MEB).

Promocija knjige u Gradskoj knjižnici Pazin

    Fotografije s predavanja u Puli Fotografije s predavanja u Umagu