Otrovi u tanjuru
Mr.sc. Ranko Tadić iz Zadruge AgriBioCert iz Omišlja održao je predavanje o ekološkoj proizvodnji hrane u četvrtak 7. veljače u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli. Predavanje su organizirali Društvo bibliotekara Istre i Sveučilišna knjižnica u sklopu projekta Zelena knjižnica. (Ukupno 60 korisnika)

Otrovi u tanjuru
 

Svakodnevno se puno govori  i piše o zdravoj prehrani. Savjetuju vam  koju i kakvu dijetu treba odabrati za zdrav život. Sve više se govori i piše i o GMO-ima. 
Ali u Hrvatskoj je jako malo javno dostupnih informacija o opasnostima proizvoda konvencionalne neekološke poljoprivrede, koja još uvijek bez ikakvih ograničenja koristi pesticide, antibiotike i druge štetna kemijska sredstva, iako su medicinska istraživanja već odavno dokazala štetnost takvih prehrambenih proizvoda i po zdravlje ljudi i na okoliš.
Želite li doznati da li konzumiranjem takve hrane unosite zdravlje ili otrove u vaše tijelo, dođite na ovo predavanje. Dobit ćete poštenu informaciju. 
Također ćete doznati po čemu je ekološka poljoprivreda drukčija i u čemu je njena bit. Na kraju sami donesite odluku što želite jesti i piti. Svatko ima pravo odlučiti o svom zdravlju.