CPL

U četvrtak 28. ožujka u 17 sati na Odjelu za ekonomiju i turizam “dr. Mijo Mirković” u Puli Zoran Skala je održao predavanje o krizi i ekonomskom laboratoriju zajednice. Predavanje je organizirano u sklopu projekta Zelena knjižnica, a organizatori su Društvo bibliotekara Istre i FET. (20 korisnika)

CPL

Kriza ne popušta, da pokušamo ovo:

EKONOMSKI LABORATORIJ ZAJEDNICE iliti CENTAR UZAJAMNE POMOĆI

Kada aktualni društveno-ekonomski sustav više ne funkcionira, odnosno, kada niti nakon pet godina krize ne uspijeva ponuditi nikakvo obećavajuće rješenje za izlazak društva iz kriznog stanja, onda su najranjivije skupine izložene iznimno dugoj i teškoj patnji.
Post Carbon Institute (USA) već duže vrijeme analizira sve popratne pojave globalne krize, osobito njene reperkusije na stanovništvo. Te reperkusije su svugdje slične: nezaposlenost, pothranjenost, prezaduženost, gubitak stana, nemogućnost nastavka školovanja djece i sl., a sve to, zbog teškog psihičkog pritiska koji trpe pogođene osobe, često rezultira i bolestima.

Post Carbon Institut ne vjeruje u brzi izlazak iz krize vladinim mjerama i međunarodnim dogovorima, ali vjeruje da se puno može postići samoorganiziranjem na lokalnoj razini. Jedan od njihovih prijedloga je “EKONOMSKI LABORATORIJ ZAJEDNICE”.

Izložit ćemo njihovu ideju i zajednički razmotriti koliko je ona prikladna za primjenu u Hrvatskoj, počevši od Pule.

Nekada i mala događanja potaknu velike promjene. Dođite da pokušamo!

AUDIO ZAPIS PREDAVANJA PREUZMITE OVDJE.