IN-transition

U sklopu projekta Zelena knjižnica Društvo bibliotekara Istre organiziralo je projekciju filma U Tranziciji 2.0 dana  21. ožujka u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici Sveučilišta Juraj Dobrila u Puli. 

– ulaz slobodan

IN-transition

Film U tranziciji 2.0 inspirativno je uranjanje u globalni tranzicijski pokret, kroz niz od 16 priča sa 7 kontinenata u kojima obični ljudi rade izvanredne stvari. Doznat ćete o mjestima u kojima se tiska vlastiti novac, posvuda uzgaja hrana, lokalizira ekonomija i grade vlastite sunčane elektrane. Tranzicijski pokret je svojevrsni društveni eksperiment kojim se nastoji pronaći alternativan, optimističan i proaktivan načini proizvodnje i života u ovim nesigurnim vremenima. U svijetu koji se čini sve sumornijim, ovo je priča o nadi, dosljednosti i mogućnosti proizvodnje hrane na neočekivanim mjestima.

Nakon projekcije filma održana je diskusija koju je moderirao društveni poduzetnik i inicijator grupe Tranzicijski Zagreb, Nenad Maljković. Diskusija je bila usmjerena na priče iz prakse tranzicijskih gradova. Pokušali smo odgovoriti na pitanje postoje li tranzicijske inicijative u Hrvatskoj te kako se svaki pojedinac može uključiti u razvoj svoje zajednice.