thumbnail2

Dr. sc. Dražen Šimleša je u sklopu projekta Zelena knjižnica održao predavanje Održivost: modni trend ili uvjet za preživljavanje? u Sveučilišnoj knjižnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u subotu 19. listopada 2013. godine u 17 sati. Organizatori : Društvo bibliotekara Istre i Sveučilišna knjižnica (10 korisnika)

thumbnail2

Predavanje se bavi vezom između postojećeg društvenog sustava i devastacije okoliša. Također analizira mogućnosti da promjenom vlastitog ponašanja i kolektivnim akcijama na lokalnom nivou pridonesemo održivijem i pravednijem društvu. Pri tome se posebna pažnja poklanja razlikovanju aktivnosti sa stvarnim potencijalom za promjenu od onih koje predstavljaju tek modni trend i kratkoročno umirivanje savjesti potrošača. 

 

U predavanju se kroz konkretne primjere pitamo zašto nam je unatoč svim spoznajama i informacijama o neupitnosti suradnje s prirodom i potrebe za održivijim načinom života, danas održivi razvoj sve više pomodni trend koji koristimo po potrebi, kada je popularno i površno. Tragamo i za iskrenim i predanim primjerima praktične primjene održivosti na području zaštite okoliša, ekonomije i socijalne pravde.

 

Fotografije s predavanja

AUDIO ZAPIS PREDAVANJA