sharkwater reef 640x480

Društvo bibliotekara Istre organiziralo je besplatnu projekciju filma SHARKWATER 3.12.2013. u 10 sati u Kinu Valli u sklopu projekata Zelena knjižnica i Zeleni filmski festivala. Film je pogledalo oko 100 gledatelja, većinom učenika pulske gimnazije.

sharkwater reef 640x480

SHARKWATER je višestruko nagrađivani kanadski dokumentarni film iz 2006. godine koji razbija predrasude i otkriva složenosti vezane uz temu morskih pasa.

Za redatelja Roba Stewarta, istraživanje morskih pasa počinje kao podvodna avantura koja se pretvorila u cjeloživotni poduhvat vezan za ravnotežu života na zemlji. Potaknut strašću prema morskim psima Stewart raskrinkava uvriježene stereotipe i medijsko prikazivanje morskih pasa kao krvožednih čudovišta koja su opasna za čovjeka te otkriva stvarnost ovih životinja kao glavnih stupova u evoluciji mora. Sniman u zapanjujućoj video tehnici, visoke rezolucije, Sharkwater vas vodi u mora koja su najbogatija morskim psima razotkrivajući korupciju vezanu za izlov morskih pasa u vodama rezervata Cocos Island, Kostarike i Galapagosa. U nastojanju da zaštiti morske pse, Stewart se udružuje s poznatim borcem za spas kitova Paulom Watsonom iz organizacije Sea Shepherd Conservation Society.

 

Žanr: dokumentarni film
Godina: 2006.
Zemlja: Kanada
Trajanje: 89 min.
Redatelj: Rob Stewart
Glazba: Moby, Nina Simone, Aphex Twin…

Plakat: http://www.sharkwater.com/downloads/pdfs/SW_post8Aug17.pdf

Fotografije s predavanja