Multimedijalni umjetnik i permakulturist Ivan Gregov predstavit će u sklopu Zelene knjižnice dva polusatna dokumentarna filma iz mini serijala o okolišu i održivosti nazvanom Obrisi održive budućnosti. Projekcije i rasprava s autorom održat će se u Dnevnom boravku u Društvenom centru Rojc u Puli 19. svibnja u 18 sati.

sustainable_earth1
Prvi film Energetika prikaz je trenutnog stanja s obnovljivim izvorima energije kod nas. Naziv drugog filma je Transport i prikazuje problematiku korištenja automobila i raspoložive alternative.

Oba filma prikazuju rješenja, od “uradi sam” razine na kojoj dosjetljivi pojedinci i udruge pokušavaju riješiti problem, do rješenja koje nude tvrtke, institucije i stručnjaci. Premda proizvedeni u skromnim uvjetima, ovi dokumentarci predstavljaju jedan od cjelovitijih prikaza teme održive energetike i transporta u Hrvatskoj do sada, kakvih primjerice još nije bilo na televiziji i objašnjavaju zašto obnovljivi izvori energije kod nas već desetljećima ne mogu zaživjeti.

ig

Multimedijalni umjetnik Ivan Gregov je tijekom zadnjih petnaestak godina surađivao s mnogim zelenim udrugama kod nas i u Europi (Zelena akcija, ZMAG, EYFA Amsterdam, World Carfree Network, itd). Ujedno je i jedan od pokretača permakulturnog pokreta u Hrvatskoj i instruktor permakulture.