Ivana Gotić će sklopu Zelene knjižnice predstaviti knjigu Ivane Lovrić – Zeleni alati: Prirodna kozmetika iz vlastite kuhinje u petak 11. 12. 2015. g. u 17 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli. Nakon predstavljanje knjige, održat će se radionica izrade prirodne kozmetike koja je također besplatna ali ograničena na 20 polaznika. Prvih 20 prijava na zelenaknjiznica@gmail.com ostvaruju pravo sudjelovanja.

pk2

Udruga ZMAG već dugi niz godina održava radionice prirodne kozmetike, te su izdali i priručnik pod naslovom Prirodna kozmetika iz vlastite kuhinje, autorice Ivane Lovrić, kojeg ćemo predstaviti. Izrada vlastitih sredstava za njegu jedno je od pomalo zaboravljenih i izgubljenih znanja naših predaka. Mnogi sastojci kupovnih preparata potencijalno su toksični za naš organizam, ali i okoliš. Koje su to nezdrave tvari, zašto se uopće koriste u proizvodnji kozmetike, kako utječu na zdravlje i funkciju naše kože, ali i cijelog organizma – samo su neka od pitanja na koja ćemo odgovoriti kroz predavanja i raspravu,
Uz predstavljanje knjige Ivana Gotić će održati praktičnu radionicu na kojoj ćete naučiti kako izraditi vlastitu pastu za zube i melem. Sav materijal za izradu kozmetičkih proizvoda je osiguran stoga sve što trebate ponijeti jest dobra volja i veliki osmijeh. Sve kozmetičke proizvode koje napravimo ćete ponijeti kući.

Elektroničko izdanje priručnika možete preuzeti OVDJE.

fff37d19-4097-4895-aacb-57e44c8c235d

Ivana Gotić, rođena 1983. godine. Završila je stručni studij poljoprivrede na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, te upisala specijalistički stručni studij Ekološke i održive poljoprivrede na istoimenom učilištu. Od 2006. g. radi u Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji.
Svojom izuzetnom znatiželjom u otkrivanju drugačijeg i kvalitetnijeg života na Zemlji postaje članom Zelene mreže aktivističkih grupa(ZMAG) i otad djeluje na civilnoj sceni. U sklopu udruge ZMAG, koja djeluje kao centar znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj u području održivog življenja i razvoja permakulture, aktivno vodi radionice pod nazivom “Prirodna kozmetika iz vlastite kuhinje” vraćajući u modu izradu prirodnih kozmetičkih proizvoda kao jedno od pomalo zaboravljenih i izgubljenih znanja naših predaka, te postavlja prirodnu kozmetiku kao bitan faktor u održivom i ekološkom razvoju.
Kao jedan od osnivača Zadruge za dobru ekonomiju, Ivana se zalaže za ekonomiju koja je dobra, a to je ekonomija koja podupire kvalitetu života u cijeloj zajednici; koja stvara obilje prilika i mogućnosti da zadovoljimo svoje potrebe bez ugrožavanja drugih; koja prihvaća odgovornost, a njeguje solidarnost; koja pravedno koristi i dijeli resurse; koja poštuje održivost ekosustava.