Zelena knjižnica kreće s aktivnostima nastavkom suradnje sa ZMAG-om. U četvrtak 12.5.2016. g. u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli gostuje permakulturistica Sendy Osmičević s predavanjem o kućnom kompostiranju.

Kompostiranje je prirodan proces razgradnje biomase i događa se svuda oko nas, a možemo ga jednostavno pokrenuti imitacijom prirodnih uvjeta i to u stanu! Zbrinjavanjem vlastitog biootpada rasterećujemo sustav gospodarenja otpadom, te smanjujemo ukupnu količinu biomase na odlagalištima i emisije stakleničkih plinova koji nastaju na deponijima i prilikom transporta. Kompostiranje je zaista najbolji način kako pojedinac može spasiti naš planet uz malo truda i skoro nimalo troškova. Radionica se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, gdje polaznici nauče kako izraditi komposter za stan, te sve o procesu kompostiranja. E da i kompostiranje NE SMRDI!

sendySendy Osmičević – magistrirala Urbano šumarstvo, zaštita okoliša i prirode. Završila PDC, permakulturnu akademiju i stručno osposobljavanje u ZMAG-u. Područje kojim se bavi su vrtlarenje, edukacija i permakulturni dizajn.