Društvo bibliotekara Istre i Sveučilišna knjižnica pozivaju vas na predavanje o branju i sakupljanju samoniklog bilja u Istri koje će se u sklopu Zelene knjižnice održati u petak 27. svibnja u Sveučilišnoj knjižnici u Puli u 18 sati.
Ovu zanimljivu temu predstaviti će voditelj i autor serijala “Lovac na bilje” Anton Rudan poznat i kao Šumski kuhar. Rudan 20 godina bere samoniklo bilje i koristi ga u prehrani, autor je knjige Kuharica samoniklog bilja, organizira predavanja i festivale na temu zdravog života te snima uređuje i vodi serijal “Lovac na bilje”. Vlasnik je i restorana Šumski bistro u kojem se pripremaju jela od samoniklog bilja i konoplje.
Radionica 28.5.2016. u okolici Pule
Anton Rudan će 28. svibnja od 10 do 16 sati održati i radionicu branja biljaka u prirodi te kulinarsku radionicu na kojoj će se skuhati ubrano. Radit će se varivo sa samoniklim biljem i zelene lepinje. Poželjno je da polaznici radionice odslušaju predavanje na temu sakupljanja bilja koje je besplatno. Uobičajena cijena radionice je 400 kuna, no svi koji se prijave na zelenaknjiznica@gmail.com do 25.5.2016. godine ostvaruju popust te cijena iznosi 150 kuna.