Društvo bibliotekara Istre i Sveučilišna knjižnica pozivaju vas na predavanje Energija iz kućne radinosti koje će se u sklopu Zelene knjižnice održati Ivan Zoković u petak 10. lipnja u Sveučilišnoj knjižnici u Puli u 18 sati.

Predavanje će obuhvatiti praktične primjere jednostavnih tehničkih rješenja koje svakodnevne aktivnosti čine održivijima i prihvatljivijima za okoliš: solarni kolektori, visoko učinkovite peći na biomasu, proizvodnja bioplina od kuhinjskog otpada, solarno kuhalo, biodizel od otpadnog jestivog ulja, solarna pećnica.

slika 03

Ivan Zoković, voditelj Centra za jednostavne tehnologije u udruzi ZMAG koja se bavi održivim življenjem i razvojem permakulture. Misija mu je učiniti svima dostupne blagodati 21. stoljeća, približiti neka tehnička rješenja i potaknuti ljude na njihovo korištenje. Svoja iskustva je imao prilike dijeliti u centralnoj Aziji (u Tađžikistanu) gdje je u suradnji s UNDP-om radio kao tehnički stručnjak po pitanju obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.