Društvo bibliotekara Istre organiziralo je tri besplatne projekcije filma ELEMENTAL koje će se prikazivati u četvrtak 16.3.2017. godine u pulskom Kinu Valli s početkom u 8:30, 10:30 i 13:30 sati. Projekcije su organizirane za studente i učenike srednjih škola.

Ova edukativno-ekološka akcija nastavak je suradnje između istarske Zelene knjižnice i riječkog Zelenog filmskog festivala. Filmovi Sharkwater i Ponosna zelena vatra prikazani su u Puli nakon prvog Zelenog filmskog festivala 2013. godine. Odaziv publike je tada bio odličan, a prema zaključenim prijavama za ove tri projekcije, sada će biti još bolji. Očekuje se preko 600 gledatelja.

O filmu:

ELEMENTAL (2013)

Trajanje: 92 min

Zemlja: SAD

Režija: Gayatri Roshan, Emmanuel Vaughan-Lee

Film slijedi tri nepovezane osobe koje su opsjednute prirodom i poticane dubokom željom da izmjene postojeći status quo. Rajenda Singh, pobunjeni vladin službenik vodi bitku za spas rijeke Ganges. Aktivistica Eriel Deranger upušta se u igru Davida i Golijata protiv naftnog diva koji želi uništiti njezino okruženje u Kanadi. Australski inovator Jay Harman pokušava dovesti u vezu potrebu za smanjenjem potrošnje energije s prirodnim sustavima. Iako na udaljenim kontinentima, svi su dio globalne priče o vremenu i klimatskim promjenama.