Permakulturistica i okolišna aktivistica Sendy Osmičević održat će predavanje o URBANOJ PERMAKULTURI u sklopu projekta Zelena knjižnica u Sveučilišnoj knjižnici u Puli 1.6.2017. god. s početkom u 18 sati. Predavanje je besplatno, a organizira ga Društvo bibliotekara Istre.

Mislili ste da je permakultura primjenjiva samo na selu? Tu smo mi da Vas razuvjerimo.
Po prvi put u povijesti, više od polovice stanovništva svijeta živi u gradovima, a permakultura je način stvaranja uravnoteženog ljudskog okoliša. Obzirom na suvremene koncepte življenja, permakultura nudi alate koji društvu i zajednici mogu osigurati samoodrživost, sretniji, ljepši način života u bliskoj vezi s prirodom. Ciljevi održivog urbanog življenja podržavaju ostvarenje potreba stanovništva, a da pri tome ne zagađuju okoliš. Priroda je sve savršeno dizajnirala, a na nama je da uočimo i naučimo smisao postojanja svega oko nas, te da ga oblikujemo prema našim potrebama a da je pri tom ne ugrožavamo.

Sendy Osmičević magistrirala je Urbano šumarstvo, zaštitu okoliša i prirode. Završila je 72-sati tečaj permakulture i permakulturnu akademiju, te odradila stručno osposobljavanje u ZMAG-u. Od 2017. u ZMAG-u radi kao koordinatorica programa za hranu, te kao voditeljica sjemenarskih i vrtnih aktivnosti.