Mjesto i vrijeme: Zagreb / Brijuni, Hrvatska, 8.-10. studenoga 2018.

Zelene i održive knjižnice noviji su segment i pravac u knjižničarstvu, a djeluju s ciljem edukacije svojih korisnika, odnosno promocije i popularizacije održivog razvoja, proizvodnje organske hrane, zaštite prirode, alternativnih izvora energije te zelenih tehnologija, arhitekture i inovacija. U okviru konferencije sudionici/knjižničari imat će prilike upoznati najnovije trendove razvoja zelenog knjižničarstva te razmijeniti iskustva i primjere dobre prakse. Program će biti upotpunjen izlaganjima vrhunskih znanstvenika, stručnjaka i aktivista s međunarodnom akreditacijom na polju zelene tematike.

Teme

  • Izgradnja zelene i održive knjižnice – arhitektura, adaptacija, nadogradnja
  • Zelene zbirke – uspostava, dostupnost građe, edukacija knjižničara
  • Knjižnice i digitalna zajednička dobra – zajedničko znanje, materijalni otisak
  • Interakcija zelene knjižnice i zajednice – edukacija korisnika, utjecaj na društvo
  • Zelena pismenost i mentalna ekološka edukacija
  • Zeleni projekti i programi – prezentacija, način izvođenja, evaluacija

Način izvođenja programa
Pozvana izlaganja, prijavljena izlaganja, izlaganja na posteru, radionice.
Službeni jezik konferencije je engleski.

Više informacija o Konferenciji dostupno je na mrežnoj poveznici.

Konferenciju organizira Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu uz pomoć Radne grupe za zelene knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva.

Prijave za sudjelovanje s izlaganjem:

Prijave trebaju sadržavati sažetak izlaganja i biografiju na engleskom jeziku. Prijavni obrazac za sažetke možete pronaći ovdjeRok za prijavu sažetaka je 30. travnja 2018. godine. Obavijesti o prihvaćanju bit će poslane do 2. lipnja 2018. godine.

Prijava sudjelovanja bez izlaganja

Obrazac za prijavu za sudjelovanje možete pronaći ovdje. Krajnji rok za prijavu je 30. rujna 2018. Kotizacija iznosi 50 EUR. Krajnji rok za prijavu je 31. listopada 2018. Kotizacija iznosi 70 EUR. Naknada za izlet na Brijune, 10. studenoga 2018., iznosi 30 EUR. Porez na dodanu vrijednost (PDV) uključen je u cijenu. Kotizacija uključuju sudjelovanje na konferenciji, materijale (za sudionike i studente), piće dobrodošlice, osvježenje tijekom pauze i večeru.

Kandidati će dobiti predračun koji treba platiti do 2. studenoga 2018. godine na račun Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu (WAT broj 84838770814), IBAN HR66 2340 0091 1000 1008 1, SWIFT kod: PBZGHR2X, Privredna banka Zagreb d.d., Zagreb, Hrvatska.

Plaćanje bankovnih naknada za međunarodna plaćanja plaća podnositelj zahtjeva.

Potvrda će biti poslana prilikom plaćanja.