Energija u rukama građana naslov je predavanja kojeg će održati dr.sc. Boris Pavlin u sklopu projekta Zelena knjižnica u Sveučilišnoj knjižnici u Puli 14.6.2018. god. s početkom u 18 sati. Predavanje je besplatno, a organizira ga Društvo bibliotekara Istre.

Zanima li vas razvoj, investiranje ili korištenje obnovljivih izvora energije?
Želite li se kao građani uključiti u proces energetske tranzicije i postići stvarne promjene u razvoju energetike?

Zelena energetska zadruga (ZEZ) želi građanima omogućiti sudjelovanje u planiranju, odlučivanju, izgradnji i proizvodnji energije iz obnovljivih izvora, te sudjelovanje u podjeli dobiti. Kroz svoje djelovanje ZEZ potiče razvoj društvenog poduzetništva u energetici, utječe na ravnopravnost društva i očuvanje okoliša. Sve je to moguće kroz energetske zadruge i prvenstveno građansku energiju čiji će koncepti i primjeri iz prakse biti predstavljeni kroz predavanje, a već su davno prepoznati i primjenjuju se u Europi i svijetu.


Predavač: dr.sc. Boris Pavlin
Stručnjak za obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost u zgradarstvu. Bavio se istraživačkim radom na području održivih energetskih tehnologija. Jedan od osnivača ZEZ-a, gdje je danas zaposlen, te razvija i radi na projektima održive energije i zajednica.