Arhitekt Veljko Armano Linta održat će 1. travnja u 17 sati online predavanje „Što sve treba biti održivo da bi kuća bila održiva?“ koje će se moći pratiti na poveznici https://ovh.unipu.hr/b/iva-cru-adp. Predavanje u sklopu projekta Zelena knjižnica organizira Društvo bibliotekara Istre i Sveučilišna knjižnica u Puli.

Kad čujemo pojam “održiva kuća”, često pomislimo na kuće od prirodnih materijala i/ili na kuće s obnovljivim izvorima energije. Ali što još utječe na ekološki otisak kuće? Znamo li da kuća ima i društveni, i ekonomski, i kulturalni otisak? Znamo li kako se gradi kuća za zdravlje, a kako se projektira kuća za sreću? Na što možemo utjecati izravno, a što trebamo mijenjati na razini sustava? Ovo je predavanje poticaj za puno šire (integrativno i interdisciplinarno) sagledavanje održive gradnje. Predavanje se sastoji od prezentacije te pitanja i odgovora.


Veljko Armano Linta je arhitekt koji “prevodi” ljude u njihov prostor te sa suprugom vodi Studio za arhitekturu i dizajn Armano Linta. Certificirani je Gaia Education trener te se bavi kreiranjem i facilitiranjem participativnih radionica i tečajeva iz područja integrativne održivosti i kulture suradnje. Sukreira scenarije poučavanja za osnovne i srednje škole iz područja Održivog razvoja te je supokretač tima Satelit za edukacije o održivosti.
Poveznice: www.armanolinta.hr https://gaiaeducation.org/…/trainers/veljko-armano-linta/ www.satelit-edukacije.eu

SNIMKA PREDAVANJA(73 korisnika)