Arhitekt Veljko Armano Linta održat će 17. ožujka u 17 sati online predavanje „Kako poučavati održivi razvoj kroz nastavu svakog predmeta?“ koje će se moći pratiti na poveznici https://ovh.unipu.hr/b/iva-cru-adp. Predavanje u sklopu projekta Zelena knjižnica organizira Društvo bibliotekara Istre i Sveučilišna knjižnica u Puli.

U predavanju ćemo saznati kako su i radi čega nastali scenariji poučavanja održivog razvoja za gotovo sve predmete u hrvatskim osnovnim školama i gimnazijama. Saznat ćemo zašto su transformativno obrazovanje i obrazovanje za održivost nerazdvojni i bitni za obrazovanje svake struke i svakog uzrasta, od vrtića do doktorata i cjeloživotnog obrazovanja. Doznat ćemo gdje se može doći do scenarija i moći ćemo postaviti pitanja voditelju izrade i uredniku scenarija.

Veljko Armano Linta je arhitekt i edukator za održivost i regenerativnost. Bio je voditelj izrade i urednik scenarija poučavanja međupredmetne teme Održivi razvoj u sklopu Carnetova projekta E-škole. Autor je i facilitator niza participativnih radionica za osobe koje rade s djecom i mladima, za lokalne zajednice i civilno društvo, za učenike, studente, stručnjake i građanstvo.

Snimka predavanja

(56 korisnika)