Sigurnost u klimatskoj i energetskoj krizi“ naslov je predavanja koje će 27. listopada u 17 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli održati predsjednik Zelene akcije Luka Tomac. Predavanje u sklopu projekta Zelena knjižnica organizira Društvo bibliotekara Istre i Sveučilišna knjižnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Što su klimatske promjene? Koji su uzročnici i posljedice? Što nam govore znanstvenici o klimatskim promjenama? Jesu li globalne i nacionalne politike za ublažavanje klimatske krize dovoljno ambiciozne? Usporava li trenutna energetska kriza napore dekarbonicacije ili im ide u prilog? Bavimo li se planiranjem i pripremom naših gradova i zajednica na klimatsku otpornost? Što je potrebno napraviti kako bi se izbjegle nepovratne posljedice? Što je klimatska pravda i koju ulogu ima rastući pokret za klimatsku pravdu? Odgovore na ova i druga pitanja saznajte na predavanju “Sigurnost u klimatskoj i energetskoj krizi “ Luke Tomca iz Zelene akcije.

Luka Tomac – od 2012. godine, u Zelenoj akciji vodi program Klimatskih promjena što je ostao fokus njegovog programskog rada do danas. Radio je na kampanjama poput “S.O.S za Jadran” i “Zaustavimo Plomin C”, sudjelovao na desetak UN-ovih klimatskih pregovora širom svijeta te kroz različite međunarodne projekte i kampanje uspješno povezivao stručnost na temi klimatskih promjena s kreativnim aktivizmom. Član je upravnog odbora Zelene akcije dugi niz godina, a trenutno obnaša dužnost predsjednika Zelene akcije. Dodatno, nekoliko je godina bio član upravnog odbora najveće globalne mreže organizacija za zaštitu okoliša, Friends of the Earth International.

 

(9 korisnika + FB stream)