Permakulturni dizajn, eko arhitektura i regenerativna poljoprivreda“ naslov je predavanja koje će 15. veljače u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli održati dipl. arhitekt Hrvoje Bota. Predavanje u sklopu projekta Zelena knjižnica organizira Društvo bibliotekara Istre i Sveučilišna knjižnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Na predavanju će se predstaviti osnovna načela i primjeri permakulturnog dizajna, projekti organske eko arhitekture, osnovni koncept i primjeri regenerativne poljoprivrede u Hrvatskoj i svijetu. Predstavit će se i pilot projekt mikro regenerativne farme za biointenzivni uzgoj povrća s kućom od konoplje u Biskom kraj Splita. Projekti su rezultat stečenog znanja i rada kroz 10 godišnje iskustvo društvenog poduzeća Održivo d.o.o. iz Splita.

Hrvoje Bota je dipl. ing. arh. rođen 1979. godine u Splitu. Završio je arhitekturu pri sveučilištu u Zagrebu 2005. godine. Ima iskustvo rada u urbanizmu i prostornom planiranju. Osniva 2014. godine društveno poduzeće Održivo d.o.o. specijalizirano za urbanističko planiranje, održivu arhitekturu, permakulturni dizajn i regenerativnu poljoprivredu. Vlasnik je imanja – mikro regenerativne farme za biointenzivni uzgoj povrća s kućom od konoplje u Biskom kraj Splita. Posvećen je razvoju regenerativnih praksi, uspostavi eko zajednica i agroekosustava u urbanim i ruralnim područjima.