Arhitekt Veljko Armano Linta predstaviti će svoju knjigu “Što je sve regenerativna arhitektura?” 21. ožujka u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli, u sklopu projekta Zelena knjižnica. Organizatori su Društvo bibliotekara Istre i Sveučilišna knjižnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Autor predstavlja knjigu o regenerativnoj arhitekturi koja namjerno krši granice između struka i publika, dakle svi su pozvani. Što o knjizi kaže think tank Third Horizon Earth: “Oštrouman, sveobuhvatan i razumljiv vodič kroz načela i primjere regenerativne arhitekture za Hrvatsku i ostatak svijeta. Ova kratka knjiga obuhvaća dojmljiv raspon teorije regenerativnosti, izazova u praksi i materijalnih uvida povezanih s korištenjem i građenjem stambenih građevina (prvenstveno) u Hrvatskoj te je preporučujemo onima koji su upoznati s regenerativnim projektiranjem, ali i svakome tko namjerava izgraditi ili obnoviti dom.”

Veljko Armano Linta je arhitekt i certificirani Gaia Education trener za održivost. Direktor je studija Armano Linta i projektant kuća koje koriste regenerativna rješenja, a kao edukator radi s nastavnicima, lokalnim zajednicima, stručnjacima, učenicima, studentima i udrugama građana.